Zorgt u er eerst voor dat u een ruime hoeveelheid water tot uw beschikking heeft, waarin u de, koelhalsband kunt onderdompelen. Haal dan de koelhalsband uit de verpakking en houd deze onder water terwijl u de koelhalsband zachtjes kneedt. De koelkristallen in het product zullen zich volzuigen met het koele water en hun koelende eigenschap gedurende minimaal twee dagen behouden.

De koelhalsband zet wat uit en wordt daardoor lekker zacht en comfortabel. Op deze manier kunt u de koelhalsband veelvuldig gebruiken, zonder ijs of invriezen. Het is normaal dat de koelhalsband na het inweken vochtig aanvoelt. U kunt de koelhalsband zachtjes uitwringen (niet te hard knijpen !) Na een paar uur is het meeste vocht weg.

De koelhalsband mag in de ijskast gekoeld worden, (niet in het vriesgedeelte, gewoon het koelgedeelte), bijvoorbeeld wanneer u een lange autorit voor de boeg heeft en het in de middag pas echt warm wordt. Gebruik een ijskoude koelhalsband nooit direkt op uw dier, dat is onprettig en niet goed voor de spieren.

 

Beste manier van inweken van koelprodukten: 

Zorg ervoor dat uw flink water klaar heeft staan voor het te gebruiken koelprodukt. Met name de matten kunnen aardig wat water opzuigen.
Als u de produkten gaat inweken, blijft u er dan bij.
Ze hebben maar een paar minuten nodig om op te zwellen en het is niet goed ze helemaal in het water te laten verzadigen. Het beste gebruikt u de  produkten als ze tot maximaal 1 centimeter dik zijn opgezwollen, maar liever iets minder.


Denkt u er ook aan dat de halsbanden vooral niet te zwaar worden, met name voor de kleinere huisdieren. 
Dus bij het inweken erbij blijven, aan het produkt voelen, en als het ongeveer driekwart centimeter dik is kan hij het water uit, dan zachtjes een beetje wringen (niet te hard draaien !) en het produkt even uithangen.

Als u de kristallen niet hebt verzadigd met water, zullen ze het water uit de stof van het koelprodukt trekken, en is het koelprodukt na een paar uur helemaal droog. Als het koelprodukt dus nat blijft, is het te lang in het water geweest.

 

Was instructies:

Mocht het nodig zijn om de koelhalsband te wassen, gaat u dan als volgt te werk. Droog de koelhalsband totaal, zorg ervoor dat het weer aanvoelt zoals het was toen u het uit de verpakking haalde. Het kan enkele dagen duren voordat de koelhalsband al zijn vocht verloren is. U kunt met milde zeep (maar liever zonder) dekoelhalsband snel op de hand wassen. Gebruik geen wasmiddel of agressieve schoonmaakmiddelen !

Deze beschadigen de kristallen waardoor zij hun werking kunnen verliezen.